Kurs šminkanja

Šminka je jedan veoma važan faktor u životu svake žene. Predstavlja osnovno oružje u isticanju lepote! Nekad provodimo sate ispred ogledala nastojeći da izgledamo što lepše. Ali onoliko koliko šminka može da nas ulepša, toliko može i da upropasti naš izgled, ukoliko ne znamo pravilno da je koristimo. Retko se dešava da sami možemo da procenimo šta je premalo, a šta previše. Upravo zbog toga postoje profesionalni šminkeri koji nam pomažu da naša lepota bude istaknuta na najbolji način!

1 Ključna stvar je dobro ogledalo! Najbolje je ono koje je veliko, dobro osvetljeno i okrenuto naviše, tako da možete da podignete bradu dok se ogledate. To je najbolja pozicija za šminkanje očiju.

2 Lice pripremite za šminkanje pilingom, a ne maskom za lice! Piling uklanja mrtve ćelije kože, pa je ona glatka i blistava, a kao takva mnogo je bolja podloga za šminkanje.

3 Prvo našminkajte oči! Tako sprečavate da vam senka pada na tenirano lice.

4 Sapun i voda su nezamenjivi u pranju četkica za šminku, kažu stručnjaci. Kad perete četkice, uvek perite samo vlakna, ne i dršku, jer od vode može da oslabi lepak koji spaja vlakna i dršku, pa ona mogu da počnu da otpadaju.

5 Kad ste umorni, ne pokušavajte to da prikrijete! Jer, ako na umorno lice krenete da dodajete korektor, superpigmentisane senke i karmini učiniće da izgledate još umornije. Koristite BB kreme, jednostavna rumenila i sjajeve za usne.

6 Hajlajtere najverovatnije stavljate pogrešno! Uvrženo je mišljenje da luminajzeri imaju najbolji efekat kad se stave na čeonu kost i vrh jagodice, ali mejkap stručnjaci prednost daju “trouglu svetlosti” – to je potez koji se izvodi ispod oba oka. Tako se osvetljava sama sredina lica.

7 “No make up” nekada znači “make up”! Probajte, zašto da ne. Oslobodite se pritiska okoline, koja od vas traži perfektnost u svakom trenutku. Savršenost ne postoji, a lepota je u vama. Najbolja šminka je definitivno vaš osmeh!

Nanošenje senke na spuštene kapke

Na kapke prvo stavljate prajmer za oči, a ukoliko imate problem sa podočnjacima, njih rešavate regularno korektorom, koji možete dodatno fiksirati translucent puderom. Potom, nanesite vrlo malo hajlajtera na unutrašnji ugao očiju, kao i na kost ispod obrva, kako biste vizuelno otvorili pogled. Svetlu senku stavljate od linije trepavica nagore, sve do pregiba na kapcima, što takođe pomaže u postizanju željenog efekta. Senku za oči, srednje jake nijanse stavljate na pregib kapka i na onaj njegov deo koji je spušten, kao i na gornje spoljne uglove očnih kapaka. Na samom naboru preko senke srednjih tonova možete naneti i natjtamniju nijansu, ali vodite računa da izblendujete prelaze između različitih nijansi tako da ne budu oštri.

Nanošenje alajnera

Alajner se kod spuštenih kapaka, kao što smo već rekli, načelno ne preporučuje, ali ukoliko baš želite da ga nanesete, neka to bude tečni i u vidu što tanje linije uz samu donju ivicu kapka. Ako želite da postignete mačkasti izgled, važno je da liniju alajnera nikako ne zakrivljujete na gore, kako se to inače savetuje, jer će ona biti bukvalno preklopljena kapkom, pa samim tim i razmazana, već treba da je samo produžite vodeći računa da nikako ne prelazi prirodni nabor kapka.

Nanošenje maskare

Maskaru stavljate na gornje trepavice, koje ste prethodno uvili, a ako ste ljubitelj veštačkih trepavica, one se toplo preporučuju svima sa spuštenim kapcima.

 

 

MAKE UP

sminka2

Niko ne može biti toliko primetan ako nije dobro našminkan. Razlika u šminci postoji i ona je drastična. To je veoma lako uočiti, jer ako šminka odnosno sklad boja se ne slaže sa vašom boje kose, vašim tenom, vašim izrazom lica, vašom prilikom (venčanja, posao, izlasci i sl) ona može biti uzrok vašeg lošeg izgleda.

Preporuka: Neka vas za specijalne prilike ipak našminkaju obučeni šminkeri odnosno profesionalci! Život je jedan, prilike su jedinstvene i prosto morate uvek ostaviti najbolji utisak!

Obuka za nadogradnju i mini val trepavica

sminka4jpg

Da biste znali da li ovo pravi kurs za vas, prvo odgovorite sebi na sledeća pitanja: Koliko pažnje posvećujete nezi lica? Da li i koliko često se šminkate? Kako  najčešće?  Da li koristite četke u svom šminkanju? Da li znate koje četke čemu služe? Koje brendove najčešće kupujete? Zašto baš njih?

Osnova svake dobre šminke je pre svega zdrava koža lica, negovana, hidrirana, bez nedostataka, glatka, meka itd.   Znate ono kada vidite nekoga na ulici sa savršenom šminkom, kada puder onako „legne“, prekriva sve što treba a ne vidi se, onaj baršunast izgled kože…. E to je verovatno san svake žene medjutim nažalost, nema svaka od nas takvu kožu jer na njeno zdravlje pored genetike utiču i sredina u kojoj živimo, zagadjenja, ishrana, pušenje, solarijum, nedovoljan unos voća itd…

1 12 monako set plavi 51

Kupatilski set MONACO 5/1

Kupatilski set MONACO – 2.590 din

VEŠTAČKE TREPAVICE

Istaknite lepotu vaših očiju na glamurozan način uz pomoć veštačkih trepavica. Eksperimentisanje sa umecima za trepavice može biti veoma zabavno, jer na taj način Vaše oči mogu da dobiju više dubine i veću naglašenost.Lažne trepavice su zapravo vintage, izmišljene su 1916. godine, u cilju poboljšanja izgleda tadašnjih vodećih glumica. Budući da su veštačke trepavice istrajale jer su i dalje popularne, znači da su zaista odlične.Šminka je devojci najbolji prijatelj, ali nikakvo šminkanje ne može načiniti efekat kakav mogu lažne trepavice.

Veštačke trepavice mogu biti proizvedene od sintetičkih materijala ili prirodne kose. One koje daju neverovatne rezultate su trepavicenapravljene od prirodne kose, jer se bolje uklapaju sa prirodnim trepavicama, stvarajući naturalan, i u isto vreme izuzetan efekat.
Postoje dve vrste ovakvih trepavica, koji daju potpuno različit efekat:individualne i trepavice sa trakom. Individualne trepavice daju prirodniji izgled očima, lepe se pojedinačno i stavljaju se uglavnom na delove trepavica iznad spoljašnjeg ugla oka. Sa druge strane, trake pomažu u stvaranju dramatičnijeg izgleda, koji privlači veću pažnju.
Pravilno stavljanje veštačkih trepavica:

potrebno: crna olovka za oči, par veštačkih trepavica, lepak za v. trepavice, maskara.

1. Po ivici gornjeg kapka iscrtajte pravu cnu liniju sa olovkom za oči. Malo je razmažite da bi ste postigli  „zamagljeni efekat“. To ce pomoći da crna  tračica koja drži ove trepavice ostane neprimećena.
2. Pažljivo izvadite trepavice iz kutije, tako što ćete pažljivo uhvatiti za jedan kraj i polako vući da ne biste oštetili trepavice prilikom odvajanja od kutijice.
3. Uhvatite trepavicu za oba kraja i nežno je savijajte ka unutra da bi poprimila liniju vašeg kapka.
4. Držeći trepavicu u jednoj ruci, drugom nanesite lepak za trepavice vodeći računa da dobro pokrijete celu dužinu crne tračice koja drži trepavice, posebno obratite pažnju na krajeve.
5. Naneseni lepak ostavite da se suši 30 sekundi pre nego što ga nanesete na oko, da ne bi sadržaj lepka zavrsio u vašem oku, ukoliko se to slučajno desi, oko dobro isperite sa vodom.
6. Nakon 30-ak sekundi prislonite trepavicu na svoj kapak od spoljašnjog do unutrašnjog dela kapka  tik uz liniju prirodnih trepavica. Kada namestite trepavicu dobro je pritisnite prstima, naročito krajeve.
7. Posle 30-ak sekundi kad  se lepak osuši na kapku, stavite maskaru na svoje prirodne i veštačke trepavice kako bi se spojile i izgledale što prirodnije.
Ako ste sve uradile po uputstvu sada možemo da vam čestitamo na neodoljivom izgledu vaših očiju!

Gde se mogu kupiti veštačke trepavice?

Nekada je to bilo veoma retko a sada ne postoji parfimerija, Lily radnja i sl. gde se ne mogu naći veštačke trepavice raznih oblika i boja. Cene trepavice se kreću od 500,00 RSD pa naviše u zavisnosti od proizvođača.
Da li se lepak može kupiti posebno?

Lepka koji vam stiže u kutiji sa veštačkim trepavicama uglavnom ima dovoljno za 5 nanošenja. Ukoliko ste zadovoljni sa lepkom kada potrošite celu bočicu bacite ga zajedno sa trepavicama radi zdravlja vaših očiju i kupite nove trepavice zajedno sa novim lepkom. Međutim ako vam se lepak već kod prvog lepljenja ne pokaze dobar odma ga zamenite sa drugim koji  odvojeno možete kupiti u parfimerijama.
Da li veštačke trepavice štete oku i prirodnim trepavicama!

Usled višednevnog nanošenja lepka i veštačkih trepavica, lepak počinje da iritira oči. Tako da trepavice bez obzira na proizvođača nije prporučljivo koristiti svaki dan nego samo u specijalnim prilikama.
APEL: Ne kupujte trepavice na ulici ili u kineskim radnjama, takvi proizvodi nisu dermatološki testirani i mogu naneti ogromne štete vašim očima za šta sigurno prodavci neće odgovarati. Oprez, imajte u vidu da su oči veoma osetljive!