Strani jezici za decu

Prema mnogobrojnim istraživanjima sa učenjem jezika treba početi što ranije. Deca imaju urođenu sposobnost za nesvesno učenje jezika, tj. sama izloženost jeziku je dovoljna za njegovo savladavanje i trajnije pamćenje. Ta inherentna karakteristika mozga da nesvesno pamti nove sadržaje i konstrukte, nažalost, nije trajna.

Prema hipotezi o kritičnom periodu, deca su sposobna da nesvesno uče jezik do svoje 13 ili eventualno 15 godine. Tada se gasi ta urođena mogućnost, ali se ne gasi i mogućnost da se nauči strani jezik, samo postaje malo komplikovanije. Od te starosne granice, tinejdžeri i odrasle osobe mogu učiti jezik samo ulažući svestan napor, kao prilikom učenja istorije, fizike ili bilo koje druge nauke.

deca5deca4

 

 

 

 

 

 

 

Čas sa pionirima:
(deca od druge do četvrte godine)
Učimo boje, učimo slova, oblike i brojeve. Kroz igru oponašamo životinje predmete ljude… Učimo i pevamo pesmice, pravimo predstave…
Crtamo bojimo oblikujemo… Gledamao crtaće, igramo igrice… I zahvaljujući svemu tome nesvesno razvijamo naše telo, samostalnost, samopouzdanje i naše znanje stranog jezika.

deca8deca7

 

 

 

 

 

 

 

Čas sa juniorima:
(deca od pete do sedme godine)
Osim što učimo boje, predmete, oblike, slova i brojeve mi pišemo kratke reči, stvaramo prava slikarska dela, pevamo na karaokama, igramo igrice na kompjuteru radimo razne vežbe i igramo se društvenih igara… I uz sve to nesvesno učimo strani jezik i naučimo kako da radimo domače zadatke iz škole a da se pritom neviđeno provodimo i stičemo nove drugare možda za ceo život.

deca3deca1deca2

 

 

 

 

 

 

 

Čas sa seniorima:
(deca od osme do dvanaeste godine)
Sad kad smo već naučili boje slova reči pred nama je veliki zadatak. Sad učimo ozbiljnije stvari o pubertetu, o samostalnosti, ljubaznosti, kulturi i mnogo čemu što nam je od velike koristi. A sve to učimo kroz čitanje zanimljivih tekstova, pisanjem sastava i slušanjem muzike i sve to na stranom jeziku. Radimo domaćezadatke.  Na zabavan način stičemo pravu osnovu znanja stranog jezika kako bi spremno zakoračili u svet odraslih ljudi kad za to dođe vreme.

CENOVNIK:

1 INDIVIDUALNA  NASTAVA 2 X NEDELJNO 8 X 45 min 7.200,00 RSD

2 POLUINDIVIDUALNA NASTAVA 2 X NEDELJNO 8 X 45 min 6.200,00 RSD

3 NASTAVA U GRUPI (4-6 polaznika) 2 X NEDELJNO 8 X 60 min 2.800,00 RSD

*Cene su izražene na mesečnom nivou, važe isključivo za dečije programe
Individualna ili grupna nastava?! Kako odlučiti?

Individualni časovi:
•mogućnost da uskladite časove sa vašim i detetovim obavezama

•intezivnija nastava, prelazi se veće gradivo
•dete ne mora pratiti ritam ostale dece, čas se prilagođava detetu
•ne radi se opšti program nego program po potrebi deteta
•sami birate dane, vreme i trajanje časa
Časovi u grupi:
•razvija se sociološki aspekat kod dece
•dete se igra sa ostalim drugarima i nesvesno uči
•razvija se takmičarski duh, koji motiviše dete da uči
•dete uči kroz grešeke i uspehe ostalih polaznika
•stiče nove drugare, „proleti mu čas