Kurs za frizere

Ako sanjate o tome da postanete samostalni frizer nudimo vam odličan tromesečni program obuke kurs za frizera. Nastava je prilagođena aktuelnim dešavanjima u svetu frizura. Najveći akcenat se stavlja na praktičan rad kako bi polaznik po završetku kursa bio osposobljen da samostalno otpočne sa radom. Nastavni materijal, literatura i sertfikat je uračunat u cenu. Obuka se odvija u prostorijama namenjenim za praktičnu obuku kandidata. Na taj način možemo se 100% posvetiti polazniku i njegovoj obuci da nas pritom niko ne uznemirava. Stoga garantujemo stručnost i marljivost naših predavača u prenošenju znanja, kako bi vam odgovorili na sva vaša pitanja, bez tajni! Kurs za frizera je namenjen apsolutno svima koji žele da se u budućnosti bave ovim poslom.

Šta dobijate

46 školskih časova

Ženski i muški frizer osnovni kurs – 24 dolaska
po dvočas (1,5 sat)

Mesto i trajanje kursa za frizera

oko 3 meseca svaki nivo

Kurs za frizere cena po nivou

39.990 rsd

Modeli

Mi vam obezbeđujemo sve modele na kojima ćete učiti

Praktičan rad

Od prvog do zadnjeg časa se vrši simulacija frizerskog salona

Plaćanje na rate

3 rate do kraja trajanja kursa
23.330 rsd/mesec

Program osnovnog kursa za frizera

Pravilno držanje alata,  (makaze, češalj) i način da ih pravilno upotrebljavamo. Zatim držanje fena i četke i njihava upotreba

Kako koju vrstu kose treba da peremo, masaže glave i temena

Vežbamo šišanja raznih tipova kose raznih stilova i dužina. Vežbamo hvatanja kose i sve to u početku na praktičnim lutkama kasnije na živim modelima. Izvođenje šišanja vršimo na kratko, na ravno i stepenasto.

Vežbamo sušenje kose, pripremu kose i feniranje na ravno i tehnike oblikovanja kose

Učimo građu dlake, sastav kose, građu kože, vrste i namenu raznih preparata koje nanosimo na kosu i kožu glave

Procena i priprema kose za farbanje, priprema boje odnosno farbe za kosu, nanošenje farbe na kosu, sušenje i ispiranje (pramenovi se uče na naprednom nivou

Uz praktičan deo ćete najviše naučiti kako najbolje da saznate od klijenta šta želi i kako da formirate vaše prve cene. Najbitnije je što ćete dobiti pregršt korisnih saveta kako da sami započnete posao frizera

 Oba naša predavača su stalni posetioci naprednih seminara, rade svakodnevno u sopstvenim salonima i veoma su cenjeni među svojim klijentima. Zaista ćete od njih mnogo naučiti.

69.990 rsd / 3 meseca –  (3 rate)

Program naprednog kursa za frizera

 Šišanje na paž, tehnike šišanja ubodno i klizno, tehnike istanjivanja kose

Mešanje boja, preliv, izvođenje pramenova, pramenovi na kapu i na foliju i prelivanje istih, ombre, sombre, balajaž

Pravljenje lokni pod haubom, četkom i presom

Dodatno se može doplatiti još 4 školska časa (2 dolaska) i 17.990 rsd. U cenu je uračunata i kosa koja treba modelu da se nadogradi

Oblikovanje i izrada svečanih friura po individualnim željama klijenata kao što su lokne, punđe, pletenice.
U ovom stadijumu polaznik stiče punu kompetenciju da zadovoljava, ispunjava razne želje klijenata kao i da ih savetuje

69.990 rsd / 3 meseca – (3 rate)

Koncept kursa za frizera

90% celokupnog kursa za frizera je praktičan rad i savetovanje.

  • Kurs za frizere izvode veoma stručni predavači koji se ne libe da vam prenesu sve tajne ovog zanata ukoliko vi to od njih tražite. Kurs je veoma kvalitetan, a kao dokaz tome je veliki broj polaznika koji su danas samostalni frizeri.
  • Modele za ženska šišanja, feniranja, farbanja i slično obezbeđuje ŠKOLARAC (izuzev muških modela)
  • Nastava se odvija 2-3 puta nedeljno u zavisnosti od vašeg inteziteta i mogućnosti.
  • Individualnost je izražena prema svakom polazniku i nije potrebno da se formira grupa kako bi vi počeli sa nastavom. Počinjete onda kada vama to odgovara i dalji intenzitet obuke dogovarata sa vašim predavačem.
  • Pribor i alat je obezbeđen od škole koji zadovoljava sve školske i profesionalne standardne
  • Preparati za kosu su takođe svi obezbeđeni od strane škole (ništa ne doplaćujete od materijala)
  • Sertifikat za zvanje ženskog odnosno muškog frizera stičete polaganjem testa (praktično i pismeno).

IMATE PRAKSU POTREBNA VAM JE DIPLOMA?

Ukoliko već radite kao muški ili ženski frizer,a nemate sertifikat o stručnoj osposobljenosti, možete polagati završni ispit
i na taj način steći sertifikat o stručnoj osposobljenosti za samostalan rad kao muški ili ženski frizer.
Cena provere stručne osposobljenosti koja se sastoji iz teorijskog i praktičnog ispita je 14.990,00 RSD.

Koristi od obuke za frizere

Brza nadoknada i zarada po završenom kursu;
Zanat koji vam ostaje za ceo život;
Više nivoa kurseva za frizere (osnovni, srednji, napredni);
Opredeljenje i dalje obučavanje za muške i ženske frizere;
Zato što smo podržani od najvećih brendova ovog zanata naše zemlje
Aleksandar Cosmetics

Frizerski posao – šta moram znati kao početnik?

Frizer nije samo čovek uređuje i oblikuje frizure već mnogo više od toga. On je kreator našeg izgleda. Danas frizeri šišaju kosu, oblikuju frizuru, manikiraju nokte, uređuju trepavice i obrve, a muškarcima briju i šišaju bradu i brkove. Zajedno s kozmetičarima, šminkerima i modnim dizajnerima, oni vode računa o našem izgledu.
Da bi frizeri zadovoljili klijente, važno je da se precizno i jasno dogovore o frizuri koju klijent želi. Ovo je bitna razlika između prosečnog i najboljeg frizera, koju učite kod nas. Ako ste mislili da su najbolji frizeri oni koji imaju najbolji rad ruku, pogrešili ste. Najbolji frizer koristi svoje znanje kako bi u celosti shvatio šta klijent od njega traži i na koji način da posavetuje svog klijenta. Kako bi se što bolje sporazumeli, često se služe frizerskim modnim revijama i časopisima. Dogovoru sa klijentom moraju posvetiti punu pažnju, jer ukoliko u tome pogreše, celu frizuru mogu napraviti pogrešno. Tek posle toga počinju raditi na kosi. PAŽLJIVO slušajte klijenta i savetujte ga!
Frizeri peru kosu, šišaju je, farbaju i oblikuju frizuru. Dok peru kosu, šamponiraju je i masiraju joj teme, ispiraju je i neguju zaštitnim preparatima, koji odgovaraju vrsti i kvalitetu kose. Potom odabiraju pribor za šišanje ili feniranje i spremaju sve neophodne preparate za tretiranje kose. Svaki frizer mora pažljivo da prethodno pročita sva uputstva sa preparata napisana od strane proizvođača. Samo tako mogu biti sigurni da nisu pogrešili kako ne bi privremeno ili trajno oštetili kosu svog klijenta. Svaki preparat ima drugačije vreme i uslove delovanja, stoga vodite računa i ČITAJTE uputstva na preparatima!!!
Frizeri rade u zatvorenom prostoru, u dobro klimatizovanim objektima. Saloni u kojima rade najčešće su ugodni, kako bi privukli što više klijenata. U njima je toplo/rashlađeno, osveetljenje je ugodno, a mnogobrojni časopisi stoje na raspolaganju onima koji žele odabrati frizuru ili skratiti vreme. Danas je još veoma aktuleno da saloni imaju dostupan računar za klijente ili otvoren WiFi. USLOVI za rad donose bolje rezutate u profit!
Osvetljenje gde se vrši sam rad, mora biti odlično kako bi frizer mogao lakše uočiti svaku dlačicu koja štrči. Ukoliko frizer može da obrati pažnju na svaku vlas kose, odmah se počinje razlikovati od prosečnih frizera.
Rad frizera srednje je naporan i zahteva aktivnost gotovo svih mišića, a naročito mišića prstiju i ruku kao i mišića nogu. Kako provode mnogo vremena stojeći, frizeri znaju bolovati od oštećenja krvnih sudova i problema sa kičmom. Zbog čestog kontakta sa hemijskim preparatima, moguće su i alergijske reakcije. Osobe s takvim problemima ne bi se trebale odlučivati za zanimanje frizera, jer su upravo profesionalne bolesti ,uz nezadovoljstvo poslom, glavni razlozi napuštanja frizerskog posla.Frizeri ne smeu biti spori, kako klijenti ne bi dugo morali da čekaju. Iako rad frizera može biti kreativan, ipak dolazi do čestog ponavljanja radnih zadataka. Zbog svega navedenog, frizeri moraju da imaju dodatne fizičke aktivnosti popust klasičnih vežbi istezanja i rekreativnog sporta. VODITE računa o svom zdravlju!
Nažalost frizerski posao se radi u stojećem položaju i stoga ste primorani da budete na vašim nogama po ceo dan. Frizeri obavezno moraju imati razvijenu spretnost ruku i prstiju. Kako se spretnost uvežbava možete pogledati na našem kratkom filmu obuke za muškog frizera. Na filmu se vide tehnike koje su vam neophodne radi daljeg posla i način na kojih ih uvežbavate. Frizeri imati i dobar vid i sposobnost razlikovanja boja. Pojedinci s korigovanim vidom mogu takođe raditi ovaj posao. Važno je da imaju zdrave noge, da nemaju izrazito spuštena stopala ni proširene vene kako bi mogli dugo stajati. Također je važno da nisu alergični na hemijske preparate kojima se trebaju služiti.Poželjno je da su komunikativni, da se s lakoćom izražavaju, da su ljubazni i da vole raditi s ljudima. Trebali bi imati razvijen smisao za lepo, kao i u svakom poslu sa klijentima, trebali bi izgledati uredno. Za one koji vode vlastite salone potrebno je da imaju sklonosti prema preduzetništvu i izražene organizacijske sposobnosti. MI vas učimo kako da napravite najjednostavniji matematički proračun isplativosti vođenja salona. Tako ćete u svakom trenutku znati da li salon isplativ ili ne!
Obrazovanje za frizera traje tri godine srednje škole, što uključuje i praktičnu nastavu u školi ili po salonima. Nastava i praksa se smenjuju svaki dan, tako da učenici jednako vremena provode pohađajući predavanja koliko i radeći u frizerskom salonu. Da bi se učenik mogao upisati u frizersku školu, potrebno je da ima potpisan ugovor o obavljanju prakse s nekim frizerskim salonom.
Nakon uključivanja u praksu mladi frizeri ne mogu odmah raditi sve poslove. U početku samo dočekuju i ispraćaju klijente, čiste salon, klijentima peru kosu. Pomalo njihovi zadaci postaju sve složeniji (ravnaju kosu, nanose boju), a na kraju postaju potpuno spremni za frizerski posao i samostalno mogu obavljati sve frizerske zadatke. Nakon prakse u frizerskom salonu mladi frizeri mogu položiti majstorski ispit. Mogućnost napredovanja u frizerskom poslu nema granice, ukoliko ste se godinama učili, marljivo radili i stvorili armiju zadovoljnih klijenata.
Međutim, mi vam pružamo edukaciju da taj put bude dosta kraći kroz obuku na kursu. Tri godine učenja frizerskog zanata u srednjoj školi nosi sa sobom još i veliki broj opštih predmeta kao što su matematika, fizika, hemija, geografija, biologija, istorija, strani jezici i slično. Ti predmeti nisu značajno bitni u praksi pa se oni na kursevima ne održavaju. Baziramo se samo na najbitnije aktuelnosti, najbitnije tehnike pa školovanje za frizera na našim kursevima mogu trajati od 3 meseca do 1 godine u zavisnosti koliko toga jedan polaznik želi da nauči i to samo za 2 termina nedeljno.
Prema demografskim trendovima sve je više stanovnika po gradovima pa je ujedno i sve veća potreba za frizerima, ali odličnim frizerima…

Statistika Školarca0
Polaznika upisano
0
Kurseva
0
Godina postojimo
0
Sertifikovanih predavaca

Popularni kursevi


Iskustva polaznika


Gordana Terzić
Student
Kurs Engleskog

Odlična ocena za celokupan kurs..!!! Velika PETICA! Odličan edukator ! Velikim strpljenjem i energijom ume da prenese znanje…ne bih apsolutno ništa više menjala na kursu. Sve što je trebalo da saznam i uradim, na kursu sam dobila. Dalje je na meni da vežbam, radim i nastavim da se bavim ovim divnim poslom 🙂

Dušan Milivojević
Menadzer
Kurs Engleskog

Online nastava je najbolji način učenja ako želite za kratko vreme da progovorite na stranom jeziku, a da pritom štedite na vremenu i novcu zbog putovanja. Učite iz vašeg doma i fotelje. Dobra strana je to što je potpuno individualno i interaktivno, što znači maksimalnu posvećenost predavača samo vama, a vi ste uvek slobodni da pitate šta god želite i da dobijete objašnjenje, jer sve vreme komunicirate sa predavačem putem skype veze. Putem linka pratite interaktivnu tablu na kojoj predavač piše sve što je važno za vas i taj sav sadržaj na kraju dobijete na vaš email. Preporučujem!!!


Kursevi u Skolarcu

Prijavite se na svoj kurs online I obezbedite priliku da dobijete 10% popusta.