Kurs šminkanja

Šminka je jedan veoma važan faktor u životu svake žene. Predstavlja osnovno oružje u isticanju lepote! Nekad provodimo sate ispred ogledala nastojeći da izgledamo što lepše. Ali onoliko koliko šminka može da nas ulepša, toliko može i da upropasti naš izgled, ukoliko ne znamo pravilno da je koristimo. Retko se dešava da sami možemo da procenimo šta je premalo, a šta previše. Upravo zbog toga postoje profesionalni šminkeri koji nam pomažu da naša lepota bude istaknuta na najbolji način!

U našoj školi šminkanja obezbeđeni su vam sjajni uslovi za rad. Nastava je individualna i u potpunosti prilagođena vama! Cela obuka posvećena je praktičnom radu, škola vam obezbeđuje modele i sav materijal za rad a cilj nam je da što pre postanete samostalni u radu! Radimo sa  kvalitetnim materijalom i dajemo vam preporuke gde najlakse da nabivete svoj materijal za rad. Odličan predavač sa dugogodišnjim iskustvom i voljom da vam otkrije sve tajne šminkerskog zanata, učiniće da i vi postanete profesionalni šminker! Upišite se i vi, i uživajte u čarima ovog predivnog zanata!

Shodno vašim potrebama formirali smo četiri sjajna programa:

  1. Brzi kurs šminkanja, 5 dana indidvidualne obuke!
  2. Redovni kurs šminkanja, 10 dana indidvidualne obuke!
  3. Master class-jednodnevni seminari za usavršavanje!
  4. Kurs kako našminkati sam sebe-jednodnevna obuka!

1. Brzi kurs šminkanja, 5 dana individualne obuke!

Na ovoj obuci očekuje vas pet dana praktičnog rada na modelima. Upoznaćete se sa osnovnim materijalom za rad, naučićete na koji način da održavate četkice i ostali materijal, dobićete preporuke za nabavku materijala.  Naučićete osnove šminkanja uz akcenat na trenutne trendove. Tematske jedinice: određivanje tipa kože,  priprema lica, ten, setovanje, konturisanje, senčenje očiju, nanošenje ajlajnera, popunjavanje-senčenje obrva gel tehnikom, tehnika lepljenja veštačkih trepavica!

Polaznik nakon obuke stiče sertifikat o PROFESIONAL BASIC MAKE UP kvalifikaciji za rad!

Obuka se održava u našem trening centru u Inđiji!

Tip obuke Trajanje 1 čas traje Broj dolazaka Školarina Rate
Individulna 5 dana 90 minuta Pet 170 eura 2x 85eura

*Po potrebi obezbeđujemo smeštaj za naše polaznike u pansionu u blizini, cena noćenja je 10 eura!

2. Redovni kurs šminkanja, 10 dana individualne obuke!

Na ovoj obuci očekuje vas osam dana praktičnog rada na modelima i dva dana pokazne nastave gde prisustvujete radu predavača ukupno 10 dana obuke! Upoznaćete se sa osnovnim materijalom za rad, naučićete na koji način da održavate četkice i ostali materijal, dobićete preporuke za nabavku materijala.   Naučićete osnove šminkanja uz akcenat na trenutne trendove. Tematske jedinice: tipovi kože, oblici lica; pribor za rad – odabir i primena,  priprema lica, ten, setovanje, konturisanje, tehnika šminkanja očiju , primena tamnih i svetlih senki, nanošenje eyelinier-a i maskare, smokey eyes, cut crease tehnika, tehnika lepljenja veštačkih trepavica!

Polaznik nakon obuke stiče sertifikat o PROFESIONAL ADVANCED MAKE UP kvalifikaciji za rad!

Obuka se održava u našem trening centru u Inđiji!

Tip obuke Trajanje 1 čas traje Broj dolazaka Školarina Rate
Individulna 10 dana 90 minuta Deset 250 eura 2 x 125eura
*Po potrebi obezbeđujemo smeštaj za naše polaznike u pansionu u blizini, cena noćenja je 10 eura!
3. Master class-jednodnevni seminari za usavršavanje!
Jednodnevni seminari namenjeni polaznicima sa iskustvom u cilju proširivanja njihovog znanja i usavršavanja.  Seminar traje 4 do 5 sati! Polaznicima je obezbeđen nastavni materijal i modeli za rad!  Seminar može biti individualnog karaktera ili da se organizuje za grupu polaznika. Polaznik bira jednu od tema za taj dan:
-Master Class I: HD (High Definition) obrve i ombre usne!
– Master Class II: Drag Queen makeup
– Master Class III: Halo Smokey Eye Makeup
– Master Class IV:  Konturisanje i tehnike Hajlajter-a!
Polaznik nakon obuke stiče potvrdu o učešću na seminaru!
Obuka se održava u našem trening centru u Inđiji!
Tip obuke Trajanje 1 čas traje Broj dolazaka Školarina Rate
Individulna  1 dan 5 sati Jedan 60 eura  /
U grupi (5 pol.) 1 dan 5 sati Jedan 30 eura /
Cene se odnose na jedu temu Master Class-a!
4. Kurs kako našminkati sam sebe-jednodnevna obuka!
Na ovoj jednodnevnoj obuci predavač će se posvetiti vama, naučiće vas kako da istaknete  ono najbolje na vama i kako da prikrijete eventualne nedostatke. Predavač će vas posavetovati  koji proizvodi najviše odgovaraju vašem tipu kože i najbolji način kako da se sami našminkate kao pravi profesionalac prema obliku vašeg lica. Dobićete savete gde možete nabaviti proizvode. Preporučujemo da ponesete vašu šminku kako bi na najbolji način iskoristili sve što imate. Tematske jedinice: određivanje tipa kože,  priprema lica, ten, setovanje, konturisanje, senčenje očiju, nanošenje ajlajnera, popunjavanje-senčenje obrva gel tehnikom, tehnika lepljenja veštačkih trepavica!
Tip obuke Trajanje 1 čas traje Broj dolazaka Školarina Rate
Individulna 1 dan 3 sata Jedan 50 eura /
Poluindividualna 1 dan 3 sata Jedan 30  eura /
U grupi (5 pol.) 1 dan 5 sati Jedan 25 eura /

Polaznik nakon obuke stiče potvrdu o učešću na seminaru!
Prijava

BILJANA MOLNAR

 Zamerke nema. Iskreno Vi svakom polazniku maksimalno izlazite u susret kako sa terminima, načinom rada, a posebno što mi se dopalo što se stvarno RADI, puno prakse što je po meni najbitnije! i što imamo različit dijapazon modela kako za šminku tako i za kurs depilacije koju sam takođe pohađala. Mentori su stručne osobe koji se trude maksimalno i nesebično da prenesu svoje znanje…samo napred, iskrenost u školi i dobra energija se prepoznaje! SREĆNO!

MAKE UP

sminka2

Niko ne može biti toliko primetan ako nije dobro našminkan. Razlika u šminci postoji i ona je drastična. To je veoma lako uočiti, jer ako šminka odnosno sklad boja se ne slaže sa vašom boje kose, vašim tenom, vašim izrazom lica, vašom prilikom (venčanja, posao, izlasci i sl) ona može biti uzrok vašeg lošeg izgleda.

Preporuka: Neka vas za specijalne prilike ipak našminkaju obučeni šminkeri odnosno profesionalci! Život je jedan, prilike su jedinstvene i prosto morate uvek ostaviti najbolji utisak!

Obuka za nadogradnju i mini val trepavica

sminka4jpg

Da biste znali da li ovo pravi kurs za vas, prvo odgovorite sebi na sledeća pitanja: Koliko pažnje posvećujete nezi lica? Da li i koliko često se šminkate? Kako  najčešće?  Da li koristite četke u svom šminkanju? Da li znate koje četke čemu služe? Koje brendove najčešće kupujete? Zašto baš njih?

Osnova svake dobre šminke je pre svega zdrava koža lica, negovana, hidrirana, bez nedostataka, glatka, meka itd.   Znate ono kada vidite nekoga na ulici sa savršenom šminkom, kada puder onako „legne“, prekriva sve što treba a ne vidi se, onaj baršunast izgled kože…. E to je verovatno san svake žene medjutim nažalost, nema svaka od nas takvu kožu jer na njeno zdravlje pored genetike utiču i sredina u kojoj živimo, zagadjenja, ishrana, pušenje, solarijum, nedovoljan unos voća itd…

lipstick-types-and-how-to-wear-them

VEŠTAČKE TREPAVICE

Istaknite lepotu vaših očiju na glamurozan način uz pomoć veštačkih trepavica. Eksperimentisanje sa umecima za trepavice može biti veoma zabavno, jer na taj način Vaše oči mogu da dobiju više dubine i veću naglašenost.Lažne trepavice su zapravo vintage, izmišljene su 1916. godine, u cilju poboljšanja izgleda tadašnjih vodećih glumica. Budući da su veštačke trepavice istrajale jer su i dalje popularne, znači da su zaista odlične.Šminka je devojci najbolji prijatelj, ali nikakvo šminkanje ne može načiniti efekat kakav mogu lažne trepavice.

Veštačke trepavice mogu biti proizvedene od sintetičkih materijala ili prirodne kose. One koje daju neverovatne rezultate su trepavicenapravljene od prirodne kose, jer se bolje uklapaju sa prirodnim trepavicama, stvarajući naturalan, i u isto vreme izuzetan efekat.
Postoje dve vrste ovakvih trepavica, koji daju potpuno različit efekat:individualne i trepavice sa trakom. Individualne trepavice daju prirodniji izgled očima, lepe se pojedinačno i stavljaju se uglavnom na delove trepavica iznad spoljašnjeg ugla oka. Sa druge strane, trake pomažu u stvaranju dramatičnijeg izgleda, koji privlači veću pažnju.
Pravilno stavljanje veštačkih trepavica:

potrebno: crna olovka za oči, par veštačkih trepavica, lepak za v. trepavice, maskara.

1. Po ivici gornjeg kapka iscrtajte pravu cnu liniju sa olovkom za oči. Malo je razmažite da bi ste postigli  „zamagljeni efekat“. To ce pomoći da crna  tračica koja drži ove trepavice ostane neprimećena.
2. Pažljivo izvadite trepavice iz kutije, tako što ćete pažljivo uhvatiti za jedan kraj i polako vući da ne biste oštetili trepavice prilikom odvajanja od kutijice.
3. Uhvatite trepavicu za oba kraja i nežno je savijajte ka unutra da bi poprimila liniju vašeg kapka.
4. Držeći trepavicu u jednoj ruci, drugom nanesite lepak za trepavice vodeći računa da dobro pokrijete celu dužinu crne tračice koja drži trepavice, posebno obratite pažnju na krajeve.
5. Naneseni lepak ostavite da se suši 30 sekundi pre nego što ga nanesete na oko, da ne bi sadržaj lepka zavrsio u vašem oku, ukoliko se to slučajno desi, oko dobro isperite sa vodom.
6. Nakon 30-ak sekundi prislonite trepavicu na svoj kapak od spoljašnjog do unutrašnjog dela kapka  tik uz liniju prirodnih trepavica. Kada namestite trepavicu dobro je pritisnite prstima, naročito krajeve.
7. Posle 30-ak sekundi kad  se lepak osuši na kapku, stavite maskaru na svoje prirodne i veštačke trepavice kako bi se spojile i izgledale što prirodnije.
Ako ste sve uradile po uputstvu sada možemo da vam čestitamo na neodoljivom izgledu vaših očiju!

Gde se mogu kupiti veštačke trepavice?

Nekada je to bilo veoma retko a sada ne postoji parfimerija, Lily radnja i sl. gde se ne mogu naći veštačke trepavice raznih oblika i boja. Cene trepavice se kreću od 500,00 RSD pa naviše u zavisnosti od proizvođača.
Da li se lepak može kupiti posebno?

Lepka koji vam stiže u kutiji sa veštačkim trepavicama uglavnom ima dovoljno za 5 nanošenja. Ukoliko ste zadovoljni sa lepkom kada potrošite celu bočicu bacite ga zajedno sa trepavicama radi zdravlja vaših očiju i kupite nove trepavice zajedno sa novim lepkom. Međutim ako vam se lepak već kod prvog lepljenja ne pokaze dobar odma ga zamenite sa drugim koji  odvojeno možete kupiti u parfimerijama.
Da li veštačke trepavice štete oku i prirodnim trepavicama!

Usled višednevnog nanošenja lepka i veštačkih trepavica, lepak počinje da iritira oči. Tako da trepavice bez obzira na proizvođača nije prporučljivo koristiti svaki dan nego samo u specijalnim prilikama.
APEL: Ne kupujte trepavice na ulici ili u kineskim radnjama, takvi proizvodi nisu dermatološki testirani i mogu naneti ogromne štete vašim očima za šta sigurno prodavci neće odgovarati. Oprez, imajte u vidu da su oči veoma osetljive!